Et dårligt indeklima i hjemmet kan have alvorlige konsekvenser for helbredet, og derfor er det afgørende at tage handling, hvis der er tegn på fugt eller skimmel. SkamoWall tilbyder en serie af produkter til vægge, der gør det let og effektivt at reducere fugt og forbedre indeklimaet.
Det primære produkt er SkamoWall Board, der i praksis er diffusionsåbne kalciumsilikatplader til montering på ydermure. Pladerne er i stand til at optage, men også afgive fugt, hvilket er essentielt for at undgå skimmeldannelse og bevare et sundt indeklima.
Når kalciumsilikatpladerne kommer i kontakt med fugt, sikrer de, at fugten trækkes ud mod den tørre side af pladen, hvor den kan fordampe løbende. For at undgå, at indeklimaet mættes med høj luftfugtighed, bliver fugten lagret i pladen, indtil rummets luftfugtighed er lav nok til, at den kan afgives.
Denne egenskab gør SkamoWall ideel til at forhindre dannelse af skimmelsvamp og skabe et sundere indeklima, hvor der ellers er tendens til fugt. Ved at optage fugten fra bygningens ydermure forhindrer SkamoWall de udfordringer, som skimmel og fugt kan medføre.
Måske har du set TV-programmet "Vores Første Hus", hvor deltagerne Nadja og Thomas brugte SkamoWall-plader for at skabe et bedre indeklima i kælderen og udnytte den. Ligesom i deres tilfælde udnyttes mange kældre ikke optimalt på grund af dårligt indeklima.
Med en kombination af bedre ventilation, for eksempel med DUKA One, og SkamoWall-pladerne er det muligt at drage større nytte af kælderen. Ventilationen sørger for, at fugten, som SkamoWall-pladerne optager, bliver fjernet løbende, så kælderrummet kan benyttes som hobbyværelse, vaskekælder og opbevaring uden risiko for dårlig lugt.
Det var netop den klassiske kælderlugt, som Nadja og Thomas fra "Vores Første Hus" ønskede at slippe af med og nedbringe risikoen for skimmelsvamp. Netop SkamoWalls alsidighed og lette montering gjorde pladerne til et oplagt valg til at skabe et tørt og mere behageligt miljø, så de kunne få større glæde af kælderen.
Den særlige kalciumsilikatplade var attraktiv i Nadja og Thomas' tilfælde, fordi de ønskede et let og praktisk byggemateriale, de kunne tilpasse til kælderens dimensioner og montere uden at skulle tænke på løsninger, der kræver et omfattende projekt på ydersiden af boligen.
Fordi SkamoWall-pladerne er lette at tilpasse til forskellige rum og de mange kroge, der ofte findes i kældre og ældre boliger, får du meget større glæde af dem end af andre løsninger til håndtering af fugtige vægge.
Når pladerne er monteret, skal de overfladebehandles med en tilsvarende diffusionsåben puds for at undgå at spærre fugten inde i pladerne. Derfor har SkamoWall også udviklet to typer puds, der giver dig mulighed for at tilpasse kælderens udseende og æstetik efter eget valg.
Skamol Lime Mortar er en kombineret klæber og puds, der giver en let tekstur på væggen, mens Skamol Smooth Plaster giver en mere glat og elegant overflade.
Monteringen af SkamoWall kan forklares kort ud fra fem trin, der gør det nemt til både gør-det-selv projekter og professionelle håndværkere.
Monteringen sker i 5 trin:
Især ved renoveringsopgaver skal det være let at tilpasse byggematerialet til boligen. Uanset om det er i stue eller kælder, vil fugtprægede vægge bære præg af skæve vinkler, hjørner og kroge hvor standardløsninger ikke passer eller kræver specialværktøj.
Vægpladerne fra SkamoWall er lette at tilpasse til enhver bolig med standard håndværktøj eller el-værktøj, ligesom pladerne ikke kræver skinnesystemer eller skelet i træ før de monteres.
SkamoWall Board kan nemt skæres til med almindeligt værktøj. SkamoWall er et let materiale, der vejer 225kg/m³ der nemt monteres af enkeltpersoner.
SkamoWall Bore er en lysningsplade, der bruges i siderne og i toppen af vinduer. SkamoWall Bore er også lavet af materialet kalciumsilikat, der sikrer et bedre indklima.
Skamol Lime Mortar er et kalkbaseret klæber og puds til montering af SkamoWall. En pose på 20kg skal rækker til 2,5m² som klæber (7mm) eller 7m² som puds (2mm).